Дискусионен панел

дата: 04.07.2017

лектор: екип експерти (?)

продължителност: 12 мин

гледания: 18

продава се само в пакет
(дневен или по-голям виж)

Не можете да пуснете видеото защото флаш плеърът на браузъра ви е изключен.

Описание как се активира флаш плеър може да видите на:

- за браузър Firefox

- за браузър Chrome


*За браузър Chrome e нужно да е включена опцията за позволяване на флаш съдържание и да е ИЗКЛЮЧЕНА опцията да пита преди да пусне флаш съдържание


Конкретно разгледани теми (по реда на тяхното коментиране):

 • Търговско дружество се представлява и управлява заедно и поотделно от двама управители. Единият е местно лице, което има ДУК и реално извършва управленската дейност. Другият е чужд гражданин, има ДУК, но не извършва трудова дейност и не му се изплаща възнаграждение. Подлежи ли на осигуряване и облагане с данъци вторият управител?
 • На 01.07.2016г. подписах срочен трудов договор с настоящия ми работодател - до 31.06.2017г. Няколко седмици след това разбрах, че съм бременна в 8 г.с. Очертава се към 25.12.2017г. да изляза в болничен - 45 дни преди раждане. Имат ли право да ме освободят, когато изтече срокът на договора? Ако да - какви са опциите ми след това, за да имам право на пълни 2 години обезщетение за раждане? Какво се случва с отпуската ми за тази година?
 • От скоро имам регистрирано ЕООД и извършвам услуги за фирма в САЩ. Длъжна ли съм да отчислявам ДДС върху сумите, които получавам? Според моя счетоводител, ДДС не се дължи при износ на стоки и услуги за страни извън ЕС.
 • Може ли управител на дружество да се осигурява на 2 или на 4 часа?
 • Може ли отпускът за отглеждане на дете до 2 годишна възраст да се прехвърли на баба, която е пенсионер? Ще има ли право тя на парично обезщетение за отглеждане на дете?
 • Фирма, регистрирана по ЗДДС желае да продаде имот на фирма нерегистрирана по ЗДДС. Ще се направи предварителен договор, в който ще пише, че плащането ще се извърши на 4 вноски в брой. Ще се издаде фактура с касова бележка за всяка вноска. Общата стойност на сделката за имота надвишава 10 000 лв. Проблем ли е да се плати в брой, въпреки че сделката надвишава 10 000 лв. и при съответна ревизия биха ли ни създали проблем?
 • Лице е управител на две дружества. И двете дружества имат дейност. Задължително ли е лицето да се осигурява и през двете дружества?
 • Трябва ли да се уведомява НОИ за да бъде прекратено изплащането на обезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст, когато детето ще посещава частна детска ясла?
 • Имаме работник на граждански договор. Работодателят длъжен ли е да го осигурява и да праща Д1 и Д6 или работникът трябва да се самоосигурява?
 • Имам ли право като баща на парично обезщетение по болничен лист за придружаване в болница на единия от  синовете ми близнаци, при положение, че съпругата ми е в отпуск по майчинство. За какъв период през една календарна година ще имам право на парично обезщетение по болнични листове за гледане на болно дете?


 • Всички семинари от тази дата

  Възможности за избор на вид осигуряване за управители и собственици; Възлагане на управление със и без заплащане; Полагане на личен труд от собственик или управител

  лектор: Соня Чобанова

  продължителност: 22 мин

  гледания: 144

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Кои лица имат право на парично обезщетение от ДОО; Кои са видовете обезщетения; Ред за подаване на документи; Актуални промени от 2017г.

  лектор: Лилия Веселинова

  продължителност: 20 мин

  гледания: 56

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Счетоводна, данъчна и правна концепция за лизинг; Счетоводно отчитане на лизинговите договори при лизингополучателите и при лизингодателите; ДДС третиране на финансов и...

  лектор: Вера Русинова

  продължителност: 48 мин

  гледания: 151

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Дискусия по счетоводни и данъчни казуси, поставени от публиката на семинарите и коментирани от експертите на Kreston BulMar.

  лектор: екип експерти (?)

  продължителност: 12 мин

  гледания: 18

  продава се само в пакет
  Купи всички семинари от тази дата

  При пакетно купуване на трите семинара от тази дата, вие ползвате 20% отстъпка спрямо единичната цена. Като допълнителен бонус получавате и дискусионния панел.

  Цена:
  15 лв.

  Купи
  Общо цена:
  0 лв.


Абонамент за онлайн семинари

Затвори

Чрез пакетите на едро имате възможност да получите всички семинари за определен период от време на много по-ниска цена, спрямо единичната цена. Може да закупите пакет от минал, настоящ или бъдещ период от време. Когато закупите абонамент за видео семинари, вие придобивате достъп до видеата, които са с дата на издаване в рамките на избрания от вас абонаментен период. Всички семинари от пакета, след като бъдат веднъж закупени, остават вечно в потребителския ви профил и могат да бъдат гледани неограничен брой пъти, по всяко време, за неограничен период, включително и извън периода на пакета.

Към всички пакети се дава и допълнителен безплатен бонус - всички дискусионни панели, които попадат в периода на избрания пакет. Дискусионните панели не се продават по единично и няма друг начин да се сдобиете с тях.

Цените на пакетите са както следва:

вид пакет цена (лв) съдържание отстъпка от единичната цена
дневен пакет 15 3 семинара + 1 дискусионен панел -20%
3-месечен пакет 72 18 семинара + 6 дискусионни панела -30%
6-месечен пакет 126 36 семинара + 12 дискусионни панела -40%
12-месечен пакет 216 72 семинара + 24 дискусионни панела -50%

Дневните пакети може да пазарувате в страница Семинари по дата.

 • Семинара
Цена: