Дискусионен панел

дата: 06.12.2016

лектор: екип експерти (?)

продължителност: 19 мин

гледания: 35

Не можете да пуснете видеото защото флаш плеърът на браузъра ви е изключен.

Описание как се активира флаш плеър може да видите на:

- за браузър Firefox

- за браузър Chrome


*За браузър Chrome e нужно да е включена опцията за позволяване на флаш съдържание и да е ИЗКЛЮЧЕНА опцията да пита преди да пусне флаш съдържание


Конкретно разгледани теми (по реда на тяхното коментиране):

 • Напускам сегашната ми работа, като последната година и половина бях в майчинство. Имам неизползван отпуск в размер на 36 дни - 20 за 2015, и 16 за 2016. Проблемът е, че фирмата е в процедура по несъстоятелност. Има ли шанс да си взема парите и как се процедира в случая?
 • Имаме служител, който има сключен договор със срок на изпитване до 01.01.2017 г. в полза на работодателя. От 14.11.2016 г. служителят не се явява на работа под претекст, че е в болничен. Не може да удостовери, че наистина се намира в болница и че в края на лечението си ще представи болничен. Нямаме пряка връзка с него. Поискахме чрез негови роднини да представят служебна бележка от болницата, че се намира на лечение там и ще му бъде издаден болничен в края на престоя. Такава бележка не получихме.
  Как е по-удачно да го водим в м. Ноември: В самоотлъчка или Непредставен болничен?
  Може ли служителят да бъде освободен по чл.71, ал.1 от КТ до изтичане на срока на изпитване и в двата варианта? Какво ще се случи, ако го освободим, а след това представи болничен? Как би могла да му бъде връчена евентуално заповедта за прекратяване, след като не можем да го открием нито по телефон, нито на адрес?
 • Как се прави обезценка на вземания и какви са счетоводните операции?
 • Отразява ли се по някакъв начин годишното преизчисляване на данъка в декларация образец 1 за всяко работещо лице?
 • С работник е сключен трудов договор на основание чл.70, ал.1 от КТ със срок на изпитване 6 месеца, уговорен в полза на работодателя. Работника подава молба за освобождаване, преди изтичането на този 6 месечен срок. Желанието на работодателя е работника да отработи предвиденото в трудовия договор 30-дневно предизвестие (съгласно чл.326, ал.2 от КТ), но работника устно заявява, че не желае да отработи това предизвестие .
  Може ли да работодателя да освободи работника на основание чл.326, ал.1 от КТ, считано от датата на подаване на молбата за напускане, като в документите отрази дължимото от работника обезщетение по чл.220, ал.1 от КТ, без да разполага с писмено потвърждение от страна на работника, че не желае да отработи срока на предизвестието?
 • Миналия месец подадох молба за напускане по чл. 326, ал.1 от КТ с предизвестие 30 дни. Днес си взех документите от счетоводството и ги разписах. Чак вкъщи обърнах внимание, че в заповедта за прекратяване е написано, че ТПО се прекратява на основание чл. 325 ал.1 от КТ, а не на основание чл. 326, ал. 1 от КТ. Може ли да си коригира, като е подписана вече и от мен и от шефа?
  Също така в заповедта пише, че ме прекратяват от 29.08. Аз трябва да започна в новата фирма от 29.08. Нали няма да е проблем договорът с новия ми работодател да бъде от 29.08.?
 • ТЕЛК е издала решение, в което е определена 51.4% намалена работоспособност. НЕЛК изпраща писмо до работодателя на лицето, че е започнала процедура по обжалване, срещу издадено решение от ТЕЛК, и на лицето е определена дата за преосвидетелстване. Необходимо ли е работодателят да преустанови прилагането на данъчно облекчение за лице с намалена работоспособност?
 • Българска фирма купува стока от Словения, като стоката не напуска територията на Словения. Продава я на фирма пак в Словения. Как да отразя покупката и след това продажбата? Ще се начислява ли ДДСАбонамент за онлайн семинари

Затвори

Чрез пакетите на едро имате възможност да получите всички семинари за определен период от време на много по-ниска цена, спрямо единичната цена. Може да закупите пакет от минал, настоящ или бъдещ период от време. Когато закупите абонамент за видео семинари, вие придобивате достъп до видеата, които са с дата на издаване в рамките на избрания от вас абонаментен период. Всички семинари от пакета, след като бъдат веднъж закупени, остават вечно в потребителския ви профил и могат да бъдат гледани неограничен брой пъти, по всяко време, за неограничен период, включително и извън периода на пакета.

Към всички пакети се дава и допълнителен безплатен бонус - всички дискусионни панели, които попадат в периода на избрания пакет. Дискусионните панели не се продават по единично и няма друг начин да се сдобиете с тях.

Цените на пакетите са както следва:

вид пакет цена (лв) съдържание отстъпка от единичната цена
дневен пакет 15 3 семинара + 1 дискусионен панел -20%
3-месечен пакет 72 18 семинара + 6 дискусионни панела -30%
6-месечен пакет 126 36 семинара + 12 дискусионни панела -40%
12-месечен пакет 216 72 семинара + 24 дискусионни панела -50%

Дневните пакети може да пазарувате в страница Семинари по дата.

 • Семинара
Цена: