Дискусионен панел

дата: 21.06.2016

лектор: екип експерти (?)

продължителност: 12 мин

гледания: 28

продава се само в пакет
(дневен или по-голям виж)

Не можете да пуснете видеото защото флаш плеърът на браузъра ви е изключен.

Описание как се активира флаш плеър може да видите на:

- за браузър Firefox

- за браузър Chrome


*За браузър Chrome e нужно да е включена опцията за позволяване на флаш съдържание и да е ИЗКЛЮЧЕНА опцията да пита преди да пусне флаш съдържание


Конкретно разгледани теми (по реда на тяхното коментиране):

 • Бях уволнена дисциплинарно и след заведено дело от моя страна, съда отмени уволнението и ме възстанови на работа, като ми присъди обезщетение само до датата на делото (3 месеца и половина). От там нататък докато излезе съдебното решение, да измине срока на обжалване - 2 седмици и да получа съобщението от съда за възстановяване на работа - чл. 345, минаха още 2 месеца. След като се явих в 14 дневния срок с желание да заема старото си работно място ми връчиха нова заповед за съкращение по чл. 328, ал. 1, т. 2 без изобщо да ме възстановят.
  Мога ли да претендирам за обезщетение от работодателя за времето от датата на делото до явяването ми във фирмата (още 2 месеца)? Като това не надхвърля установения по КТ срок от 6 месеца.
 • Как стои въпросът с начисляването на ДДС за престой в хотел, когато е в рамките на Европейския съюз? При сделки между две юридически лица, в рамките на Европейския съюз, ДДС по закон не трябва да бъде начислено, нали? Става въпрос за запазен хотел през booking.com (Бизнес профил), при което в последствие, при издаването на фактурата от хотела има начислено ДДС в размер на 20%.
 • По сключен договор за изработка на рекламни материали е начислена неустойка, която по своя характер е лихва за забава. Изпълнителят не е спазил уговорения срок на договора и е забавил изпълнението с 49 дни. За всеки просрочен е начислена неустойка в размер на 0,01%.
  Как да третираме начислената неустойка - със санкционен или с обезщетителен характер? Също дали стойността на неустойката би следвало да се приспадне от данъчната основа или другия вариант - възложителят да издаде документ за начислената неустойка, която да удържи при извършване на плащането и следователно да не се коригира данъчната основа в издадената фактура?
 • Ако един служител не е използвал пълния размер на отпуска си за обучение през 2015 г., може ли да го отложи за ползване през 2016 г.?
 • Документите за ДДС за м. Април ми бяха донесени на 14.05.2016г. От бързането да ги кача съм качвала в дневник за продажбите друг контрагент вместо този, който пише на инвойса. За тази фирма имам възстановяване на ДДС всеки месец. Какво да направя, за да си коригирам грешката? Трябва да издам протокол по чл.116 от ЗДДС и да ги отразя в дневник за продажбите за м.Май?
 • Сключих трудов договор с изпитателен срок за 6 месеца. След изтичането на изпитателния срок ми бе предложен постоянен договор. Месец по-късно ми бе предложена нова длъжност и подписах ново допълнително споразумение към основния ми договор с нов 6-месечен изпитателен срок. Ако работодателят прецени, че не съм се справила с новата длъжност и реши да прекрати дейността ми, регламентирана в допълнителното споразумение в рамките на втория изпитателен срок, задължен ли е да ме върне на позицията от основния договор или ми се прекратяват трудово-правните взаимоотношения с този работодател? Допълнителното ми споразумение е уговорено в полза на двете страни, докато основният ми договор е с 1-месечно предизвестие. Работодателят трябва ли да ми пусне предизвестие или може да ме освободи без такова?
 • Може ли служител, който работи на срочен трудов договор, да го прекрати без предизвестие?
 • Аз съм физическо лице. Наскоро придобих апартамент чрез замяна за земя. Сградата още не е с акт 16. Апартаментът също беше собственост на физическо лице. Дали ако реша да продам апартамента дължа ДДС?


 • Всички семинари от тази дата

  Отчитане на отработеното време и на възнаграждението при работа по сменен график

  лектор: Георги Димитров

  продължителност: 59 мин

  гледания: 303

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Прекратяване на ТД със срок за изпитване; Прекратяване на ТД от страна на работодателя с предизвестие и без предизвестие; Дисциплинарно уволнение; Прекратяване срещу уговорено...

  лектор: адв. Нина Стоева

  продължителност: 64 мин

  гледания: 42

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Анализ на МСС 40 – Инвестиционни имоти; Как да разпознаваме кое е инвестиционен имот; Първоначално признаване на инвестиционен имот; Последваща оценка; Оповестявания; Данъчни...

  лектор: Станислав Колев

  продължителност: 32 мин

  гледания: 79

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Дискусия по счетоводни и данъчни казуси, поставени от публиката на семинарите и коментирани от експертите на Kreston BulMar.

  лектор: екип експерти (?)

  продължителност: 12 мин

  гледания: 28

  продава се само в пакет
  Купи всички семинари от тази дата

  При пакетно купуване на трите семинара от тази дата, вие ползвате 20% отстъпка спрямо единичната цена. Като допълнителен бонус получавате и дискусионния панел.

  Цена:
  15 лв.

  Купи
  Общо цена:
  0 лв.


Абонамент за онлайн семинари

Затвори

Чрез пакетите на едро имате възможност да получите всички семинари за определен период от време на много по-ниска цена, спрямо единичната цена. Може да закупите пакет от минал, настоящ или бъдещ период от време. Когато закупите абонамент за видео семинари, вие придобивате достъп до видеата, които са с дата на издаване в рамките на избрания от вас абонаментен период. Всички семинари от пакета, след като бъдат веднъж закупени, остават вечно в потребителския ви профил и могат да бъдат гледани неограничен брой пъти, по всяко време, за неограничен период, включително и извън периода на пакета.

Към всички пакети се дава и допълнителен безплатен бонус - всички дискусионни панели, които попадат в периода на избрания пакет. Дискусионните панели не се продават по единично и няма друг начин да се сдобиете с тях.

Цените на пакетите са както следва:

вид пакет цена (лв) съдържание отстъпка от единичната цена
дневен пакет 15 3 семинара + 1 дискусионен панел -20%
3-месечен пакет 72 18 семинара + 6 дискусионни панела -30%
6-месечен пакет 126 36 семинара + 12 дискусионни панела -40%
12-месечен пакет 216 72 семинара + 24 дискусионни панела -50%

Дневните пакети може да пазарувате в страница Семинари по дата.

 • Семинара
Цена: