Дискусионен панел

дата: 07.06.2016

лектор:

продължителност: 21 мин

гледания: 23

продава се само в пакет
(дневен или по-голям виж)

Не можете да пуснете видеото защото флаш плеърът на браузъра ви е изключен.

Описание как се активира флаш плеър може да видите на:

- за браузър Firefox

- за браузър Chrome


*За браузър Chrome e нужно да е включена опцията за позволяване на флаш съдържание и да е ИЗКЛЮЧЕНА опцията да пита преди да пусне флаш съдържание


Конкретно разгледани теми (по реда на тяхното коментиране):

  • Посредникът, който издава инвойс, се намира във Франция и има френски ДДС номер. Изпращачът е с немски ДДС номер, но стоката тръгва от Швейцария. Получателят е фирма с български ДДС номер. Това си е тристранна операция, след като изпращачът на стоката има немски ДДС номер, нищо че складът му е в Швейцария, нали? Правилна ли е логиката ми?
  • Преди 2 дни внесохме главниците по всички задължения на фирмата към НАП. Останаха лихвите, но някои от тях са за главници, които са били платени още през 2011г. Мога ли да искам от НАП да заличи тези лихви от системата им? Има ли давностен срок, който да покрива лихвите по задължения към НАП?
  • Как стои въпросът с начисляването на ДДС за престои в хотел, когато е в рамките на Европейския съюз. При сделки между две юредически лица, в рамките на Европейския съюз, ДДС по закон не трябва да бъде начислено, нали? По-конкретно, става въпрос за запазен хотел през booking.com (Бизнес профил), при което в последствие, при издаването на фактурата от хотела има начислено ДДС в размер на 20%.
  • Работник с основен трудов договор на 8 часа ще има ли право на платен отпуск за допълнителния си трудов договор по чл. 114 от КТ за 2 часа в 8 дни от месеца, при положение че с първия си договор покрива пълното работно време и на тази база му се зачита пълнен трудов стаж?
  • Закупен е автомобил за 20 000лв. без ДДС, за който е ползван данъчен кредит. До момента е начислена амортизация в размер 17 500 и остатъчна стойност на актива е 2500. Фирмата продава автомобила на физическо лице за 3 000лв без ДДС. Каква следва да е данъчната основа за ДДС? Има ли ограничение автомобилът да се продаде под балансова стойност и какви биха били последиците съгласно ЗДДС и ЗКПО?
  • Скоро ще имам степен "магистър" по счетоводство. Имам 9 месеца стаж като оперативен счетоводител, назначена на трудов договор. В момента съм назначена като счетоводител по проект към Община на граждански договор. От чл. 18 на ЗСч не ми става съвсем ясно, дали стажът по граждански договор се признава, за да мога след година и три месеца да се подписвам като съставител на ФО. В момента работя и по трудов договор на друга длъжност и ми предстои излизане по майчинство. През майчинството ще продължа да изпълнявам счетоводните си ангажименти, съгласно гражданския договор. Тази ситуация ще окаже ли влияние върху събирането на "стаж в областта на счетоводството
  • Новоназначена служителка предоставя осигурителната си книжка, по която има 2 години и 6 месеца осигурителен стаж, като собственик на ЕООД, и декларира че до сега не и е издавана трудова книжка. Ще има ли право да ползва платен годишен отпуск, предвид че е надхвърлила 8 месеца осигурителен стаж?
  • Закупуваме ДА (сървър) от Белгия и ще бъде поставен в наето помещение в Германия. Фактура си е на наше име и ДА ще бъде заприходен в ДА на дружеството. Транспортът на ДА ще е от Белгия директно в Германия. Това ВОП ли е? След като ще имаме наето помещение в Германия, но дейността на дружеството е в България и в Германия няма да има наши служители и сървъра ще се дава под наем на клиенти в и извън ЕС, имаме ли МСД в Германия? От Германия ще получаваме фактури за наем и това вече е ВОП. Има ли някава особенност?Абонамент за онлайн семинари

Затвори

Чрез пакетите на едро имате възможност да получите всички семинари за определен период от време на много по-ниска цена, спрямо единичната цена. Може да закупите пакет от минал, настоящ или бъдещ период от време. Когато закупите абонамент за видео семинари, вие придобивате достъп до видеата, които са с дата на издаване в рамките на избрания от вас абонаментен период. Всички семинари от пакета, след като бъдат веднъж закупени, остават вечно в потребителския ви профил и могат да бъдат гледани неограничен брой пъти, по всяко време, за неограничен период, включително и извън периода на пакета.

Към всички пакети се дава и допълнителен безплатен бонус - всички дискусионни панели, които попадат в периода на избрания пакет. Дискусионните панели не се продават по единично и няма друг начин да се сдобиете с тях.

Цените на пакетите са както следва:

вид пакет цена (лв) съдържание отстъпка от единичната цена
дневен пакет 15 3 семинара + 1 дискусионен панел -20%
3-месечен пакет 72 18 семинара + 6 дискусионни панела -30%
6-месечен пакет 126 36 семинара + 12 дискусионни панела -40%
12-месечен пакет 216 72 семинара + 24 дискусионни панела -50%

Дневните пакети може да пазарувате в страница Семинари по дата.

  • Семинара
Цена: