Дискусионен панел

дата: 10.05.2016

лектор: екип експерти (?)

продължителност: 21 мин

гледания: 19

продава се само в пакет
(дневен или по-голям виж)

Не можете да пуснете видеото защото флаш плеърът на браузъра ви е изключен.

Описание как се активира флаш плеър може да видите на:

- за браузър Firefox

- за браузър Chrome


*За браузър Chrome e нужно да е включена опцията за позволяване на флаш съдържание и да е ИЗКЛЮЧЕНА опцията да пита преди да пусне флаш съдържание


Конкретно разгледани теми (по реда на тяхното коментиране):

 • Внос на стоки от Австрия за 561 евро. Фирмата в Австрия не е регистрирана по ДДС. Фирмата в България е регистрирана по ДДС. Следва ли фирмата в България която купува стоката да самоначисли ДДС и влиза ли фактурата в дневника за покупки?
 • Турски гражданин регистрира българско ЕООД и в качеството си на физическо лице е собственик на фирмата. Лицето отпуска парични средства за оперативни нужди под формата на заем , в който е уговорена лихва от 3%.  За първите 12 месеца е предвиден гратисен период за плащане на лихвите. Какво ще бъде данъчното третиране за турския гражданин в следствие на начислените лихви?
 • Управител е командирован в страната и за превоза използва служебен автомобил. Трябва ли за пътните пари да се дължи данък върху разходите?
 • Знаем, че срокът за изпитване е уговорен в календарни дни и в него не се включва времето, през което работникът не е изпълнявал работата си поради законоустановен отпуск, но как след това трябва да се удължи срока на изпитване – с календарните дни на отсъствието или с действително неотработените дни?
 • Фирма закупува поточна линия, като за инсталирането й начислява хонорари по граждански договор за инженерни дейности. Към 31.12.2015г. възнагражденията и осигуровките по гражданските договори НЕ са изплатени, а на 15.12.2015г. имаме протокол за стартиране употребата на линията. Всички разходи са капитализирани в стойността на актива и сме започнали да го амортизираме. Ще трябва ли да преобразуваме с разходите за хонорари и осигуровки?
 • Как следва да се третира дарение, направено чрез SMS от номер на телефон, който е фирмен? Може ли на база издадена фактура от мобилен оператор да се третира като дарение или трябва и допълнителни документи да се съберат? Или следва да се определи като личен разход?
 • Как следва да постъпи работодателя, в случай, че на 15-тия ден от внасяне на предизвестието си за прекратяване, работника предостави болничен лист за 30 календарни дни? Ами ако след него, в промеждутък от два почивни дни, представи и продължение за още 14 календарни дни?
 • Сключен е договор с франчайзингодател за 5 години и той е издал фактура на дружеството ни, което не е регистрирано по ЗДДС. Има ли право на данъчен кредит към датата на регистрация за тази доставка?


 • Всички семинари от тази дата

  Правна сила и тълкуване на СИДДО; Процедури по прилагане; Възможни данъчни конфликти и тяхното решаване; Методи за избягване на двойното данъчно облагане

  лектор: Александър Бояджиев

  продължителност: 64 мин

  гледания: 130

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Разлика между трудов и граждански договор; Осигурителни вноски и данъци; Деклариране и внасяне на осигуровки - Декларации образец №1 и №6; Определяне на осигурителния доход.

  лектор: Николай Иванов

  продължителност: 36 мин

  гледания: 56

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Кои лица могат да бъдат командировани; Какви са допустимите срокове; Полагаеми обезщетения, пътни, квартирни, дневни, други разходи; Данъчно третиране на командировките

  лектор: Самуил Димитров

  продължителност: 37 мин

  гледания: 103

  Цена:
  6 лв.

  Купи

  Дискусия по счетоводни и данъчни казуси, поставени от публиката на семинарите и коментирани от експертите на Kreston BulMar.

  лектор: екип експерти (?)

  продължителност: 21 мин

  гледания: 19

  продава се само в пакет
  Купи всички семинари от тази дата

  При пакетно купуване на трите семинара от тази дата, вие ползвате 20% отстъпка спрямо единичната цена. Като допълнителен бонус получавате и дискусионния панел.

  Цена:
  15 лв.

  Купи
  Общо цена:
  0 лв.


Абонамент за онлайн семинари

Затвори

Чрез пакетите на едро имате възможност да получите всички семинари за определен период от време на много по-ниска цена, спрямо единичната цена. Може да закупите пакет от минал, настоящ или бъдещ период от време. Когато закупите абонамент за видео семинари, вие придобивате достъп до видеата, които са с дата на издаване в рамките на избрания от вас абонаментен период. Всички семинари от пакета, след като бъдат веднъж закупени, остават вечно в потребителския ви профил и могат да бъдат гледани неограничен брой пъти, по всяко време, за неограничен период, включително и извън периода на пакета.

Към всички пакети се дава и допълнителен безплатен бонус - всички дискусионни панели, които попадат в периода на избрания пакет. Дискусионните панели не се продават по единично и няма друг начин да се сдобиете с тях.

Цените на пакетите са както следва:

вид пакет цена (лв) съдържание отстъпка от единичната цена
дневен пакет 15 3 семинара + 1 дискусионен панел -20%
3-месечен пакет 72 18 семинара + 6 дискусионни панела -30%
6-месечен пакет 126 36 семинара + 12 дискусионни панела -40%
12-месечен пакет 216 72 семинара + 24 дискусионни панела -50%

Дневните пакети може да пазарувате в страница Семинари по дата.

 • Семинара
Цена: