Дискусионен панел

дата: 03.11.2015

лектор: екип експерти (?)

продължителност: 26 мин

гледания: 40

Не можете да пуснете видеото защото флаш плеърът на браузъра ви е изключен.

Описание как се активира флаш плеър може да видите на:

- за браузър Firefox

- за браузър Chrome


*За браузър Chrome e нужно да е включена опцията за позволяване на флаш съдържание и да е ИЗКЛЮЧЕНА опцията да пита преди да пусне флаш съдържание


Конкретно дискутирани казуси (по реда на тяхното коментиране):

 • Получих фактура за спедиция от Швейцария за 120 швейцарски франка. Регистрирани сме по ДДС. Тази фактура влиза в стойността на обмитяваната от нас стока. Протоколът, който трябва да издам по чл. 117 с 20 % ДДС ли трябва да е или с 0 % (базирайки се на чл. 36а)? Кой член да цитирам в издадения протокол?
 • Ако работникът получава освен заплатата си и инвалидна пенсия, които поотделно са под МРЗ, но заедно са в размер над МРЗ, следва ли да се правят удръжки от заплатата на този работник?
 • Управителят на дружеството пътува в страната със служебен автомобил за срещи с клиент, с които да сключва договори. Въпросите са ми следните:
  1. Трябва ли да плащаме данък за горивото за автомобила?
  2. Можем ли да ползваме данъчен кредит за  горивото?
  3. Какво става със застраховката по автомобил, използван за управленски лице?
 • Фирмата ми притежава недвижим имот (апартамент) в град София. През изминалите няколко години плащаме много високи Данък недвижимо имущество и Такса битови отпадъци. Има ли възможност тези отчисления към общината да бъдат преразгледани?
 • По време на майчинството на работничка фирмата, в която тя работи, е фалирала. Тя ползва ли се с някаква защита от закона и какво трябва да направи?
 • Българско дружеството с регистрация по ЗДДС в страната, придобива стоки от нерегистрирано по ЗДДС лице в Испания. Целта на покупката е последваща продажба на регистрирани по ЗДДС лица в Италия. Стоките се транспортират директно от Испания до Италия. Как следва да бъде издадена фактурата за продажба от българското към италианското дружество? Без начисляване на ДДС, тъй като място на изпълнение е територията на Испания /чл. 17, ал. 2 от ЗДДС/ и българското дружеството ще трупа оборот за регистрация по ЗЗДС по тамошното законодателство? Как следва да бъде отразена издадената фактурата от Испания? Като опростена фактура?
 • Фирмата ни притежава апартамент. До момента го ползвахме за офис, но от следващия месец бихме искали да започнем да го отдаваме под наем. Ще доведе ли това до някакви промени в данъците и счетоводното отчитане?
 • Преди регистрация си по ЗДДС, фирма издава фактура за аванс за извършена услуга. Минава време, фирмата се регистрира по ЗДДС. На по-късен етап клиентът, платил аванса, разваля договора и иска да му се възстанови сумата. С какъв документ следва да се възстанови сумата? Плащането на аванса е осъществено през 2014 г., а развалянето на договора и регистрацията е през 2015 г.Абонамент за онлайн семинари

Затвори

Чрез пакетите на едро имате възможност да получите всички семинари за определен период от време на много по-ниска цена, спрямо единичната цена. Може да закупите пакет от минал, настоящ или бъдещ период от време. Когато закупите абонамент за видео семинари, вие придобивате достъп до видеата, които са с дата на издаване в рамките на избрания от вас абонаментен период. Всички семинари от пакета, след като бъдат веднъж закупени, остават вечно в потребителския ви профил и могат да бъдат гледани неограничен брой пъти, по всяко време, за неограничен период, включително и извън периода на пакета.

Към всички пакети се дава и допълнителен безплатен бонус - всички дискусионни панели, които попадат в периода на избрания пакет. Дискусионните панели не се продават по единично и няма друг начин да се сдобиете с тях.

Цените на пакетите са както следва:

вид пакет цена (лв) съдържание отстъпка от единичната цена
дневен пакет 15 3 семинара + 1 дискусионен панел -20%
3-месечен пакет 72 18 семинара + 6 дискусионни панела -30%
6-месечен пакет 126 36 семинара + 12 дискусионни панела -40%
12-месечен пакет 216 72 семинара + 24 дискусионни панела -50%

Дневните пакети може да пазарувате в страница Семинари по дата.

 • Семинара
Цена: