Дискусионен панел

дата: 20.10.2015

лектор: екип експерти (?)

продължителност: 23 мин

гледания: 93

продава се само в пакет
(дневен или по-голям виж)

Не можете да пуснете видеото защото флаш плеърът на браузъра ви е изключен.

Описание как се активира флаш плеър може да видите на:

- за браузър Firefox

- за браузър Chrome


*За браузър Chrome e нужно да е включена опцията за позволяване на флаш съдържание и да е ИЗКЛЮЧЕНА опцията да пита преди да пусне флаш съдържание


Конкретно разгледани казуси и въпроси, поставени от публиката (по реда на тяхното коментиране):

 • Българска фирма със 100% немско участие има получена фактура от ЕС за услуга, свързана с внедряването на нов счетоводен софтуер от фирмата-майка. 1.Ще има ли проблем с разхода от гледна точка на ЗКПО, тъй като на практика нямаме по баланс счетоводен софтуер, а имаме разход за неговото внедряване? 2.Към тази фактура получихме и фактура за поддръжка, т.е. за проблемите които са възникнали относно системата. Тя също ли ще се признае за разход?
 • Аз съм пенсионерка от 2014 г. От 16.09.2015 г. съм назначена на работа във фирма, като хигиенист по чл.67, ал.1, т,1 от КТ, с договореност за изпитателен срок от 6 месеца. Работата не ме устройва и искам да напусна. При този тип договор трябва ли да подавам едномесечно предизвестие? Не е изрично упоменато в трудовия договор, но има клауза,че за всички неуредени обстоятелства по договора, се прилагат разпоредбите на КТ. Ако реша да напусна преди изтичане на изпитателния срок, ще има ли някакви санкции за мен от страна на работодателя и какви ще са те?
 • При закриване на щатна бройка – счетоводител, и поемането на счетоводните дейности от външна фирма, необходимо ли е ведомостите, изготвени от този счетоводител, да бъдат предадени в ТП на НОИ?
 • Фирмата ни нямаше почти никакви приходи през 2014, но имаме натрупани разходи за наем, ток, телефон, заплати на няколко човека, които управителят не смее да разпусне, тъй като имаме поети гаранции за изпълнение. Ще имаме ли данъчен проблем - загубата не е малка, а и не се очертават никакви приходи засега?
 • От този месец имаме внедрен ПОС терминал в електронния ни магазин, който пуснахме съвсем скоро. Имаме регистрация по ДДС, но тъй като до сега винаги сме получавали плащанията по банков път, нямаме касов апарат. Плащанията през виртуалния ПОС терминал минават през БОРИКА. Четох доста по темата, както и обстойно чл. 118 от ЗДДС и множество негови тълкувания, но реално никъде нямаше категорично мнение. Трябва ли да се издава касова бележка за тези суми, след като реално нямаме търговски обект или склад? Всичко става отдалечено - поръчката, плащането, получаването на стоката с куриер. Не планираме отваряне на физически обект.
 • Управител на ООД, който е и съдружник в него използва личния си автомобил за "управленчески дейности".
  1. Признава ли се това за разход съгласно чл. 33 от ЗКПО?
  2. Задължително ли е да има договор за наем и да му се изплаща такъв?
  3. Има ли дружеството право на данъчен кредит за покупките на гориво, ремонти и т.н?
  4. Трябва ли да се изготвя пътен лист?
 • Имам актив, който не се използва от лятото на 2014. През 2015 искам да го консервирам. Какъв е редът за това, какви счетоводни статии трябва да направя и как се отразява в ГДД?
 • Работник, който не уведоми работодателя си за наличието на ТЕЛК, носи ли отговорност за това?Абонамент за онлайн семинари

Затвори

Чрез пакетите на едро имате възможност да получите всички семинари за определен период от време на много по-ниска цена, спрямо единичната цена. Може да закупите пакет от минал, настоящ или бъдещ период от време. Когато закупите абонамент за видео семинари, вие придобивате достъп до видеата, които са с дата на издаване в рамките на избрания от вас абонаментен период. Всички семинари от пакета, след като бъдат веднъж закупени, остават вечно в потребителския ви профил и могат да бъдат гледани неограничен брой пъти, по всяко време, за неограничен период, включително и извън периода на пакета.

Към всички пакети се дава и допълнителен безплатен бонус - всички дискусионни панели, които попадат в периода на избрания пакет. Дискусионните панели не се продават по единично и няма друг начин да се сдобиете с тях.

Цените на пакетите са както следва:

вид пакет цена (лв) съдържание отстъпка от единичната цена
дневен пакет 15 3 семинара + 1 дискусионен панел -20%
3-месечен пакет 72 18 семинара + 6 дискусионни панела -30%
6-месечен пакет 126 36 семинара + 12 дискусионни панела -40%
12-месечен пакет 216 72 семинара + 24 дискусионни панела -50%

Дневните пакети може да пазарувате в страница Семинари по дата.

 • Семинара
Цена: